Kárpát Gyöngye

Egyedi ásvány- és gyöngyékszerek

Tanzanit - hegyikristály fülbevaló

Cikkszám:
CK-4675

Ár: 3 290 Ft

Készlet: 2 db.

Gyönyörű színárnyalatú  6 mm-es tanzanit (kék zoisit) és 10 x 15 mm hegyikristály csepp fülbevaló. A hegyikristály formákban zárványok láthatóak. A szerelék nemesacél. 

Ízületi gyulladásra, koleszterin-szint csökkentésére vagy a regeneráció segítésére használhatjuk.  Javítják az intuíciót és az önismeretet. Férfiaknál enyhítik a heregyulladást, segítenek potenciazavarok vagy egyéb szexuális problémák esetében.

Tanzanit csak Tanzániában található, egy nagyon kis bányászati ​​területen (kb. 7 km hosszú és 2 km széles)  a Merelani-hegység közelében, (Kereskedelme szinte teljesen Arusha városára korlátozódik)

1967-ben kerültek elő Tanzániában a kékszínű, sötétpiros változatok (néha barnás elszíneződésű), melyek elszíneződését a vanádium és vas szennyeződés okozza, és a megtalálás helyéről a tanzanit nevet kapta. 2010-ben Tanzánia kormánya betiltotta a több mint 1 grammot meghaladó nyers kövek exportját. Értéke a színe és átlátszósága függvényében változik. A leggyakoribb a szürkés-kék változata, a liláskék színárnyalat már sokkal drágább. 

nyugati csillagjegy:  ikrek

kínai csillagjegy:  ló

elem: föld, tűz