Kárpát Gyöngye

Egyedi ásvány- és gyöngyékszerek

Egyedi nemesopál medál 29990

Ásvány: Opálok
Cikkszám:
CK-10547

Ár: 29 990 Ft

Készlet: 1 db.

A gyönyörű különleges csiszolatlan nemesopált ezüst dróttal készítettem medálnak, amihez 50 cm hosszú fekete hengerbőr tartozik.

Próbáltam úgy fotózni, hogy a különböző színek jól láthatóak legyenek. Több fotót készítettem, méret a másik fotón.

Az ezotériában az opálok a légzésre és légutakra vannak jó hatással, hatnak a félelmekre, a depresszióra, a szorongásokra is. Élénkítik a képzeletet és a kreativitást. Az opál ásvány különleges képződésű üledékes anyag, kovasavas oldatok lassú megszilárdulása és nem kristályos szerkezete jellemzi őket. Mindig tartalmaz szerkezetében vizet, ebből adódóan kényes ásvány :hő hatására elveszíti víztartalmát és repedezetté válik, a hozzáadott ( vízfürdő) víz sem segít rajta. Könnyen tönkremehet még savas és lúgos közegben,

a kozmetikumok roncsolják szerkezetét. A vízvesztés természetes folyamat, a tömörebb szerkezetű opálok is tönkremennek hosszú idő után. Ennek az ásványcsoportnak is vannak szegény és gazdag szereplői : a színük, különleges színhatásuk egyes típusokat keresetté tettek. Az opálok "középosztálya" a szép színű opálok, mint a tejopál, a rózsaopál, a mézopál és a kékopál. Ezek közül mivel érdekes aszíne, a rózsaszínű opált kedvelik leginkább. A legdrágább opálok miatt régóta gyártanak hozzájuk hasonlító termékeket a nemesfém ékszeripar részére is, de a közönséges üvegutánzatok is jelen vannak opálként a piacon. Az opál megszilárdult kovasavgél. Elnevezése görög közvetítéssel (opaliosz) az óindiai upala (kő, drágakő) szóból származik.

Víztartalma 1 és 21% között változik, leggyakrabban 6-10%; a nemesopál részben rendezett szerkezete miatt a fényt színeire bontja, mely jelenséget opalizálásnak nevezik.

Az opálokat 3 csoportra osztjuk: a csillogó nemesopálokra, a sárgás-vörös tűzopálra és a széles körben elterjedt közönséges opálokra.

Nemesopál:

Ezeknek a drágaköveknek a különlegessége az opalizálás, egy szivárványszerű csillogás, amely aszerint változik, milyen szögből nézzük. Az elektronmikroszkóp mutatja meg az igazi okot 20 000-szeres nagyításnál: kovagél masszába ágyazott apró krisztobalit ásványgolyók idéznek elő fényvisszaverődést.

Az opál érzékeny az ütésre, a savakra és a lúgokra.

 

 





Ezeket is ajánljuk

?>